Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Internews pokreće projekat koji se bavi multimedijalnom produkcijom vesti i regionalnom razmenom sadržaja koji povezuje Balkan i Evroaziju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

10. 01. 2019.

Internews pokreće projekat koji se bavi multimedijalnom produkcijom vesti i regionalnom razmenom sadržaja koji povezuje Balkan i Evroaziju

Internews pokreće projekat koji se bavi multimedijalnom produkcijom vesti i regionalnom razmenom sadržaja pod nazivom “Jačanje nezavisnih medija u Evropi i Evroaziji”. U okviru ovog projekta, Internews će obezbediti grantove i podršku nacionalnim i lokalnim medijskim partnerima za proizvodnju i razmenu multimedijalnih vesti iz Srbije i obogaćivanje sadržaja svojih web stranica kako bi bolje uključili svoju publiku. Kroz projekat će se takođe podržati produkcija i razmena regionalnih priča, sa naglaskom na događaje od opšteg interesa i pitanja koja utiču na druge zemlje na Balkanu i u Evroaziji, kao i u Srbiji.

Cilj projekta je da se građanima omogući i poveća pristup pouzdanim informacijama o lokalnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima od javnog značaja na Balkanu i u Evroaziji.

Medijski partneri iz Srbije će u okviru programa “Srbija Plus” dobiti grantove u iznosu od po 10.000 USD za istraživanje, produkciju i izradu 5 tematskih paketa sadržaja o temama od nacionalnog značaja. Priče će biti razmenjene sa lokalnim medijskim partnerima koji će ih prilagoditi potrebama svoje publike. Lokalni medijski partneri će dobiti grantove, uređivačku podršku, obuku o poslovnim veštinama i mentorsku podršku. Program traje od februara 2019. do juna 2020. godine.

Prijava za grant dostupna na linku:

http://balkansmedia.org/en/grant/contest-selection-authors-production-national-multimedia-packages-serbia-plus-within-project

Poziv za konkurs je otvoren 9. januara i trajaće do 1. februara 2019. godine. 

Projekat će takođe podržati proizvodnju regionalnih, prekograničnih priča o temama od značaja za građane sa Balkana i iz Evroazije. Producenti sadržaja koji budu izabrani na konkursu će dobiti grantove za putovanja u druge zemlje koje su obuhvaćene projektom kako bi izveštavali o zajedničkim temama.

Kao deo težnje projekta da se podstakne proizvodnja visokokvalitetnih priča od javnog interesa, kojima su u fokusu obični ljudi, dva događaja pod nazivomn Storytelling Inspiration Lab će okupiti novinare i IT stručnjake iz zemalja učesnica, u Kijevu tokom 2019. i 2020. godine, kako bi ih upoznali sa najboljim praksama, tehnikama i alatima za produkciju zanimljivih digitalnih vesti.

Za više informacija kontaktirajte: Antonela Riha, Internews koordinatorka za Srbiju, ariha@internews.org

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten