Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Radionica Crvenog krsta za novinare "Izveštavanje o starijima"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

24. 01. 2019.

Radionica Crvenog krsta za novinare "Izveštavanje o starijima"

Crveni krst Srbije organizuje radionicu „Izveštavanje o starijima“, koja će se održati 31. januara sa početkom u 14 časova u prostorijama Crvenog krsta Srbije, Simina 19, Beograd, u Svečanoj sali na prvom spratu.

Ova radionica organizuje se u okviru projekta „Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba“ (TASIOP), podržanog od strane Evropske Unije, Austrijske razvojne agencije i Austrijskog Crvenog krsta a kojim u pet država Zapadnog Balkana koordinira Crveni krst Srbije. Ovaj trogodišnji projekat je usmeren na poboljšanje socijalne uključenosti starijih kroz podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva da se zajedno sa starijima bave javnim zagovaranjem, a jedan od važnih elemenata ovih napora je promena slike o starenju i starosti u javnosti i kod donosilaca odluka.

Starenje i starost se još uvek vezuju za negativne stereotipe i predrasude prema kojima starije osobe u društvu isključivo zavise od pomoći drugih, predstavljaju teret za društvo i ni na koji način mu ne doprinose. Jedan od načina da se ova pogrešna slika promeni je i da se pomogne samim medijima da izveštavanje vezano za starenje i starije bude višeslojnije, tačnije i da prikaže sa jedne strane svu različitost u okviru ove uzrasne  grupe a sa druge njene velike, merljive doprinose društvu, svojim zajednicama i porodicama.

Radionica je dvodelna - (1)prezentacija dokumenata i pravila za izveštavanje o starijima, sa posebnim osvrtom na Kodeks novinara Srbije i (2) dobra i loša praksa - trajaće tri (3) sata.

Prijavljivanje putem mejla na adresu stručne saradnice Crvenog krsta Srbije, Nataše Todorović (natasa@redcross.org.rs) traje do ponedeljka, 28. januara u 15 časova. Na radionici će pored g-đe Jelke Jovanović, novinarke sa sertifikatom za edukaciju o izveštavanju o ranjivim grupama i stručnjaka Crvenog krsta Srbije učestvovati i Brankica Janković, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Organizator ne pokriva putne troškove učesnika radionice.

Molimo vas da svoju prijavu pošaljete do navedenog roka a za sva dodatna pitanja možete se obratiti Nataši Todorović, putem maila koji naveden u pozivu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten